מעצבות פנים – האם יש קשר בין סטרס בעבודה לבין נשירת שיער בנשים?

מעצבות פנים מתרוצצות מידי יום בין עריכת שרטוטים, עמידה בלו"ז ובתקציבים ועוד, החושפים אותן מידי יום למצבי לחץ שונים. בשל הקריירה המלחיצה של העוסקות בתחום העיצוב, עלול להיווצר סטרס שתסמיניו בין היתר הינו נשירת שיער. מה הקשר בין סטרס במקום העבודה לבין נשירת שיער? כיצד לחץ משפיע על נשירת שיער, ואיך אפשר לטפל בתופעה זו? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.

כיצד חשיפה ללחץ משפיעה על נשירת שיער?

ביום רגיל השיער משיל בין 50-100 שערות ביום. כאשר נחשפים למתח חיצוני וחרדה, הם עלולים לשבש את מחזורי צמיחת השיער ולגרום לדילולו כחודשיים-שלושה לאחר האירוע המלחיץ. מידע על התופעה תוכלו למצוא באתר הומיאוטריט. מצבי סטרס מתמשכים וכרוניים עלולים לגרום לנשירת שיער במספר מישורים:

  • כיווץ שרירי הקרקפת – מצבים של לחץ נפשי יכולים לבוא לידי ביטוי במגוון תופעות גופניות, כמו כיווץ שרירים בכתפיים, בלסת או בקרקפת. אם שרירי הקרקפת מכווצים למשך זמן רב, עלולה להיווצר פגיעה בזרימת הדם מהגוף אל הראש וכן פגיעה בזקיקי השיער, מה שמוביל לפגיעה במנגנוני צמיחת השיער ולנשירת שיער.
  • פטריית הקנדידהפטריית הקנדידה עשויה להתעורר במצבי לחץ קיצוניים, וכן לעורר את מערכת הדם ומערכות נוספות בגוף אשר עלולות לגרום לנשירת שיער.
  • שינויים הורמונליים – במצבי לחץ נפשי חלים בגוף שינויים הורמונליים; המוח מעביר מסרים על המצב הנפשי לבלוטת ההיפופיזה ולבלוטת יתרת הכליה, אשר מגבירים את שחרור ההורמונים (כמו אדרנלין) אל מערכת הדם ומשפיעים על מנגנון צמיחת השיער באופן ישיר ועקיף.

טיפול בנשירת שיער בעקבות מצבי לחץ

לרוב אי אפשר להימנע ממצבי לחץ ומתח נפשיים, שכן החיים עצמם סובבים סביב לחצים מכיוונים שונים. למרות זאת, אפשר למנוע תופעות לוואי רבות של סטרס מתמשך הגורם לנשירת שיער:

 

 

  • עיסוי שרירי הקרקפת – פעולות להגמשת עור הקרקפת כמו עיסוי או הרפיה יכולות להמריץ את מחזור הדם אל זקיקי השיער, לסלק רעלים ולשפר את זרימת החמצן לשיער.
  • ניקוי הקרקפת – מומלץ לנקות היטב את הקרקפת, אך לא לייבש אותה. את פעולה זו כדאי לעשות לסירוגין, יום כן ויום לא, שכן קרקפת מלוכלכת עלולה לגרום לקילופים, גירודים ושיער יבש ושביר. כדאי להשתמש במוצרים כמו חמאת שיאה, שמני ארגן, חוחובה, זית ואבוקדו, המסייעים בהגברת הלחות בשיער.
  • סירוק השיער – כשהשיער רטוב הוא חלש ופגיע, וסירוקו עלול לגרום לנשירה מואצת. מומלץ לסרק את השיער רק כשהוא יבש, וכן לאסוף את השיער בצורה רפויה שתיתן לו "לנשום".
  • שימוש במכשירים לעיצוב שיער – אם אתם משתמשים במייבש שיער או מחליקים למיניהם, כדאי לשים לב לטמפרטורה, שכן חום רב עלול להרוס את השיער ולהגדיל את הסיכון לנשירה. מומלץ להימנע משימוש יומיומי ולהקפיד להשתמש בספריי מגן חום.

טיפים נוספים להגנה על השיער הינם:

  • שימוש במסכת שיער אחת לחודש
  • שינה על ציפית משי, אשר מסייעת במניעת קצוות מפוצלים
  • הפחתת הסטרס באמצעות מדיטציה, הליכה, אימון ביתי עם ציוד ספורט וכו'

לסיכום

מצבי סטרס מתמשכים עלולים לגרום לנשירת שיער בשל שינוי הלחץ באזור הקרקפת, שינויים הורמונליים או התפתחות פתוגניים כמו פטריית הקנדידה. אפשר לטפל בנשירה הנובעת מלחץ על ידי עיסוי שרירי הקרקפת, ניקוי הקרקפת באופן יסודי, סירוק השיער כשהוא יבש, שימוש במכשירים לעיצוב שיער בטמפרטורה נמוכה וכן אימוץ הרגלים יומיומיים להפחתת המתח הנפשי. נשירת שיער עקב חשיפה ללחץ מתמשך עשויה להיות תופעה לא נעימה, אך בעזרת מודעות והטיפול המתאים ניתן לטפל בה ואף למנוע אותה.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות