סגירת מרפסת בבניין משותף

אנו רואים את התופעה באופן מיוחד בפרויקטים חדשים מהשנים האחרונות, אך היא קיימת מאז ומתמיד. יותר ויותר ישראלים שיש להם מרפסת בבתי דירות משותפים מבקשים לסגור אותה ובכך להפוך אותה למעין חדר. לעיתים מדובר בסגירה קלה שהופכת את המרפסת למקורה, ולעיתים יש רצון באטימה משמעותית יותר ובהפיכה של המרפסת לעוד חדר בבית. צעד כזה בהחלט עשוי לשפר את איכות החיים, אך אם לא עושים את זה בצורה מסודרת הוא גם עלול להיות מוקש לא קטן. השינוי הצפוי עשוי לעורר התנגדות מצד השכנים ובנייה לא חוקית תגרור עמה קנסות מיותרים. על כן, אם גם אתם חושבים לסגור את המרפסת בדירה שלכם, חשוב להבין מהי המשמעות של כך ואיך עושים זאת נכון. במאמר הזה ננסה להבין מה אומר החוק, אילו סוגי מרפסות ניתן לסגור ואילו בעלי מקצוע יש להכיר לקראת התהליך.

סגירת מרפסת בבניין משותף – מה אומר החוק?

על פי החוק, כל שינוי שהוא בחזית הבניין מחייב היתר חוקי מהרשות המקומית. מה זה אומר בפועל? בסופו של דבר הכל תלוי במה הולך לקרות: אם אתם הולכים על סגירה קלה שלא מהווה שינוי מהותי, סביר שזה יעורר פחות עניין. אם תצליחו לא להפריע לשכנים ולבצע את המהלך מבלי שהם ירגישו שינוי מהותי, אין סיבה שיתלוננו ויזמינו פקח. כמובן שפקח יכול להגיע בכל מקרה כשמישהו שם לב לכך ומדווח לרשות. החוק לגבי מה מותר ומה אסור אינו ברור לחלוטין והכול תלוי בפקח בשלב הראשון, ולאחר מכן במהנדס הוועדה המקומית, ובשלב הסופי בשופט בבית המשפט. בסופו של דבר אנחנו מאמינים שעדיף לעשות הכול בצורה מסודרת ולדאוג מראש להיתר מהרשות המקומית שלכם לסגירת המרפסת, בכל צורה שהיא.

סגירת מרפסת בבניין משותף

האם ניתן לסגור כל מרפסת?

סגירת מרפסת בבניין משותף היא משהו שניתן לעשות בכל המקרים שבהם השיפוץ מאפשר זאת מבחינה הנדסית. יש סוגים שונים של מרפסות ומה שמתאים לאחת לא בהכרח יתאים לאחרת.

כמובן שיש מקרים שסגירת מרפסת היא אפשרית איך לא מומלצת. למשל כאשר מדובר במרפסת קטנה מדי שסגירה שלה תיצור מעין כוך צפוף או קרבה מוגזמת שתגרום להפרעה משמעותית לשכנים. בכל מקרה, כדי להבין אם המרפסת בדירה שלכם היא אכן כזו שמתאימה לסגירה, חשוב להתייעץ עם בעלי מקצוע מתאימים.

אילו בעלי מקצוע נדרשים לסגירת מרפסת?

אם כך, כדי לבצע סגירת מרפסת מוצלחת חשוב להיעזר באנשי המקצוע המתאימים לכל אורך הדרך. דיברנו קודם על שחשוב לעשות זאת באופן מסודר מבחינה משפטית וזה בהחלט רעיון טוב להיעזר בעורך דין בשלב של קבלת ההיתרים מהרשות המקומית.

במקביל מומלץ להיעזר בשירותים של אדריכל או מעצב פנים כדי להתחיל לתכנן את השיפוץ העתידי. כמובן שככל שתרדו לעומק הפרטים הקטנים, בקשת ההיתר שלכם תהיה מנומקת ומסודרת יותר וזה בהחלט עשוי להפחית בסכומים שתדרשו לשלם לרשות.

לאחר קבלת ההיתר הגיע הזמן למצוא את הקבלן שיבצע את העבודה. זה יכול להיות אותו בעל המקצוע שאחראי על התכנון או מישהו אחר לבחירתם. חשוב להשוות בין ההצעות והמחירים שאתם מקבלים, משום שהשוואה מקיפה תעזור לכם לקבל תמונה ברורה יותר לגבי מה אתם עומדים לקבל בדיוק וכך לחסוך לכם כמה שקלים על הדרך.

בשורה התחתונה

כשזה נוגע לסגירת מרפסת חשוב לזכור מה אומר החוק ולנסות תמיד לעשות הכול בצורה המסודרת ביותר מבחינה מנהלתית ומשפטית. מכאן יש לבחון אם המרפסת שלכם אכן מתאימה לסגירה, ואם כן מהן האפשרויות שעומדות לפניכם. כעת יש למצוא את בעלי המקצוע המתאימים וכאן אנחנו בהחלט מציעים שלא להתפשר וללכת על הטוב ביותר.

סגירת מרפסת היא סוג של שיפוץ שיכול לשדרג לנו את הדירה. אפשר ללכת על מרפסת מקורה נעימה, להפוך את החלל לחדר עבודה עם שמש ונוף או להסב אותו דווקא לחדר משחקים לילדים. עוד לפני שתרוצו לבדוק אפשרויות מורכבות יותר של סגירת קירות או לוחות זכוכית, שווה להכיר את הפתרונות המהירים והפשוטים ביותר שלרוב גם לא מצריכים היתר כלל. סגירת מרפסת על ידי סוכך למשל היא פתרון נהדר. מדובר בסוכך קל וחזק שאפשר לגלול בלחיצת כפתור ופועל בעזרת מנוע חזק ואיכותי.

נגישות