עבודה באתר בנייה יכולה להיות מסוכנת – קבלנים שמרו על עצמכם ועשו ביטוח!

כידוע, קיים ביטוח קבלנים שמסייע למנוע קריסה כלכלית, משמע מדובר בדוגמה קלאסית להוצאה הכרחית. ביטוח קבלנים מתאים לכל סדר גודל של קבלנים, אם כי נדרש להתאימו עבור כל פרויקט וקבלן באופן מושכל ומקצועי – באופן נקודתי. את מה אם כן ביטוח קבלנים מכסה, למי הוא מתאים, למה הוא כדאי, באיזה שלב מוטב לעשות אותו, אלו תתי ביטוחים קיימים וכיצד אפשרי להוזיל עלויות? כל מה שעשוי לעניין בנושא מוגש עבורכם כאן – נצלו זאת!

מה מכסה הביטוח?

חברות הביטוח מציעות לציבור הקבלנים ביטוח ייעודי. מדובר בביטוח שמורכב מביטוח צד ג', מביטוח רכוש ומביטוח חבות מעבידים. שנרחיב? ביטוח רכוש מכסה מקרים שבהם הנכס שמשפצים נהרס, חומרי גלם נגנבים, ציוד מקצועי מתקלקל וכדומה. ביטוח צד ג' מכסה שורה של פגיעות ברכוש או בנפש שנוגעות לצד ג' (בהקשר לפרויקט). ביטוח חבות מעבידים מעניק לעובדים פיצוי בגין נזק שנגרם במהלך העובדה. מכאן שמדובר ב-3 רבדים חשובים שדורשים תשומת לב ובקיאות מלאה. מבקשים לסגור ביטוח, אך לא להתחיל להשוות הצעות? כיום ידוע שסוגרים ביטוח קבלנים בביטוח בטאץ', וזאת באופן נוח, יעיל ומקצועי – באופן מקוון. עוד נחדד שחתמי הביטוח מבית ביטוח בטאץ' נחשבים מובילים בתחומם. בוחנים לעומק כל מקרה לגופו, בעלי ניסיון עשיר ובעלי היכרות מקיפה עם שלל חברות ביטוח מובילות. באופן שכזה רק נותר להעלות צורך, ולקבל הצעה שווה.

חשיבות ייעוץ מקצועי

תחום השיפוצים כרוך בלא מעט סיכונים. מעבר לעובדה שהעובדים עשויים להיפגע, ייתכן שלא תעמדו בלוח הזמנים שאליו התחייבתם. ייתכן שציוד ייגנב. ייתכן שיצוצו עלויות לא מתוכננות וכדומה. מכאן שאם רוצים להרוויח מהפרויקט ולא לצאת מופסדים (ואף פגועים כלכלית בצורה קשה), טוב לדעת שיש ברקע ביטוח שמעניק הגנה כלכלית חשובה. עם זאת, יש להבין כיצד מתאימים את הביטוח נקודתית עבורכם. כך למשל נדרש להבין האם מעדיפים פוליסה פתוחה (מבטחת את סך הפרויקטים שעומדים על הפרק למשך השנה הקרובה), או פוליסה סגורה (מבטחת כל פרמטר בנפרד). נדרשים להבין האם נחוצות הרחבות מסוימות (למשל כיסוי עבור ציוד מכני הנדסי) וכדומה. מסקנה? נדרשת בקיאות לצד ייעוץ מקצועי. ייעוץ ששם את האינטרסים שלכם בראש סדר העדיפויות.

 

 

נקודות למחשבה

ציינו שלצד הכוונה מקצועית, נדרשת הבנה בסיסית, ולכן ריכזנו עבורכם מספר נקודות למחשבה. נתחיל עם העובדה שהכרחי לשלב סעיף "ביטול זכות שיבוב". באמצעותו ניתן לוודא שבעת תקלה/תאונה חברת הביטוח לא תתבע את הלקוח שלכם (פחות טוב לעסקים). נוסף לכך, יש לוודא שגם קבלני המשנה שעמם עובדים מבוטחים. אינם מבוטחים? לכל הפחות תכללו אותם בביטוח, אחרת טעות שלהם עשויה לעלות לכם. מה עוד? אם טרם נרשמתם בפנקס הקבלנים, מוטב שתפעלו בהקדם. רוב חברות הביטוח מבטחות רק מי שרשום כחוק. כמו כן, חשוב לדאוג לביטוח מהרגע שיודעים על פרויקט שעתיד לצאת לדרך, ולו כדי שיהיה זמן לבצע מגוון התאמות נדרשות (למשל לגדר את מתחם העבודה).

לסיכום,

נציין שממש כפי שעוטים במתחם העבודה כפפות וקסדה, כך גם חשוב לוודא שהעסק מכוסה. לא מתחילים פרויקט ללא ביטוח קבלנים ברקע, ולא בוחרים ביטוח קבלנים באופן אקראי. כיום יש מספר מסלולים ואינספור ביטוחים משלימים, כך שחשוב לדעת מה נחוץ וכיצד פועלים. יותר טובים בלקיחת מידות, בבניית הנמכות גבס ובצביעה? השאירו את בחירת הביטוח למקצועיים בתחומם. מבלי לערוך השוואות ומבלי לשאול קולגות, אלא רק נכנסים לאתר ביטוח בטאץ' ומאפשרים לאנשי מקצוע מנוסים להכווין לעבר הפוליסה הזולה והמקיפה ביותר. בהצלחה!

נגישות